Belastingdienst-Gelden-extra-toezicht.jp

PROJECTEN

BELASTINGDIENST | Werken aan resultaat altijd en overal

Introduceren van nieuwe manieren van werken bij dienstendivisies van de Belastingdienst

Werken aan resultaat altijd en overal

 

Met behulp van deze slogan is de Nederlandse Belastingdienst gestart met het ontwikkelen en invoeren van een uitgebreid programma met als doel de nieuwe manieren van werken binnen haar dienstendivisies te promoten. Het ministerie van Financiën heeft in samenwerking met het Centrum voor Kennis en Communicatie (CKC) een expertteam gevormd om belastingkantoren in heel Nederland te ondersteunen met de introductie van nieuwe manieren van werken. Nassau ondersteunde de programmadirecteur bij de ontwikkeling en implementatie van het HNW-programma (van visie tot praktijk), droeg bij aan de professionalisering van het HNW-team en hielp verschillende afdelingen van de Belastingdienst met de introductie van HNW (Amsterdam, Eindhoven, Arnhem en Nijmegen).

4-ledige doelstelling

De doelstelling van de Belastingdienst bij de invoering van HNW was 4-ledig:

  • Nog beter bedienen van burgers en bedrijven, door toezicht en dienstverlening te verbeteren en daarmee de compliance te verhogen

  • Blijven werken aan maatschappelijke plicht om werk effectiever en efficiënter te organiseren en deze optimaal te faciliteren

  • Creëren van adequate werkomgevingen voor medewerkers die bijdragen aan een optimaal resultaat, betere samenwerking en betere balans tussen werk en privé

  • Verbinden van ontwikkelingen in virtuele, mentale en fysieke omgeving – met en in het werk van de Belastingdienst

Bijdrage van het nieuwe werken

De toegevoegde waarde van het Nieuwe Werken moet uiteindelijk tot uiting komen in effectieve samenwerking en betere prestaties waarbij hulpmiddelen zoals de fysieke werkomgeving en ICT ondersteuning geven aan het gewenste gedrag. Het Nieuwe Werken levert daarmee een bijdrage aan het realiseren van de permanente opdracht van de Belastingdienst, een goede bedrijfsvoering, efficiënt toezicht en het vergroten van de doelmatigheid. 

“Het Programma HNW heeft kennis en ervaring gebundeld en ervoor gezorgd dat HNW in onze organisatie kordaat werd opgepakt. Dit helpt ons in het zetten van de volgende stappen om te komen tot de organisatie die we willen zijn: modern en efficiënt, gedreven vanuit resultaat voor burgers en bedrijven.” 

 

Peter Veld - Directeur Generaal Belastingdienst

'Het Programma HNW heeft kennis en ervaring gebundeld en ervoor gezorgd dat HNW in onze organisatie kordaat werd opgepakt'.

Peter Veld - Directeur Generaal Belastingdienst

Blijf op de hoogte!

Met een abonnement op onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en leest u meer over onze projecten, 'activity based' design en werkstijl verandering.

Het abonnement kan ieder gewenst moment weer worden opgezegd.

Nassau Reinventing Places of Work
Nassau Logo

Reinventing Places of Work

Bezoekadres

Zeestraat 100

2518 AD Den Haag 

linkedin.png
twitter.png

Kamer van Koophandel 57494290

Copyright © 2018 - 2021 by Nassau | All rights reserved 

Concept & design: Ontwerpstudio Strijbos Design