shell 2.jpg

PROJECTEN

SHELL EP | EPiCentre Rijswijk

Een High Performance Work Environment voor Shell Exploration and Production

Het EPiCentre is het resultaat van een reis die begon met de beslissing om de Rijswijk-site (die sinds de jaren 60 in gebruik was) te transformeren in een hoogwaardige werkomgeving.

 

Dit ambitieuze project is opgezet om medewerkers van Shell EP Nederland uit Rijswijk (Research), Den Haag (Business) en Noordwijkerhout (Learning) samen te brengen op een locatie.

De beslissing om te veranderen werd genomen toen het management zich realiseerde dat de bestaande werkstijl niet langer paste bij de manier waarop Shell EP zich door de jaren heen had ontwikkeld. Trends zoals het versnellen van de globalisering en het intensiveren van de concurrentie vereisten een verhoogde focus op klanten en hechtten meer belang aan het werven en behouden van talent.

"Ik heb altijd gemist dat we nooit spontane discussies hadden. Alles werd geregeld tijdens vergaderingen en dat vereiste dat een aantal medewerkers veel tijd kwijt waren aan reizen. Het maakte de organisatie traag en sommige dingen werden gewoon niet gedaan. In die zin zijn we zeker dynamischer geworden."

Ben van den Brule - Shell Septar

Deze ontwikkelingen hadden Shell EP in de loop der jaren veranderd in een meer flexibele, team gebaseerde organisatie.

Betere effectiviteit en teamprestaties

De werkomgeving en werkstijl van het EPiCentre zijn ontworpen met het oog op het verbeteren van de persoonlijke effectiviteit en teamprestaties.

 

Daarnaast wilde Shell EP het signaal afgeven dat het zijn werknemers waardeert. Het concept, ontworpen met de ‘activity based’ ontwerp benadering, hecht veel belang aan het collectieve gebruik van faciliteiten, teamwerk en het delen van kennis en expertise.

 

De werkomgeving is inspirerend en stijlvol zodat medewerkers zich comfortabel, thuis en gewaardeerd kunnen voelen.

'Deze nieuwe manier van werken heeft veel voordelen, vooral voor teams met een groot aantal reizende leden. 

Ze zullen alles vinden wat ze nodig hebben - uw werkplek

is waar u bent'.

Jan Alkemade - Projectdirecteur EPiCentre

Blijf op de hoogte!

Met een abonnement op onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en leest u meer over onze projecten, 'activity based' design en werkstijl verandering.

vignet 2.png
alleen nassau.png

Reinventing Places of Work

Bezoekadres

Zeestraat 100

2518 AD Den Haag 

linkedin.png
twitter.png

Kamer van Koophandel 57494290

Copyright © 2018 - 2020 by Nassau | All rights reserved 

Concept & design: Ontwerpstudio Strijbos Design