G-66L4FF72B8
top of page
Sonos

PROJECTEN

Nassau - Projecten
sonos logo

SONOS | een inspirerende uitdaging

Een innovatieve en inspirerende werkomgeving voor Sonos Sjanghai

De Sonos-organisatie heeft zich sinds het begin in een gestaag tempo ontwikkeld, maar de groei vertoont vanaf 2013 een versneld tempo. Het toegenomen gebruik van smartphones in combinatie met de toename van streaming audiosites zoals Pandora, Spotify en recent Apple Music creëerde een perfecte storm voor een bedrijf dat zich al had verdiept in app-gestuurde draadloze muziekdistributie.

Om de snelle groei bij te houden, heeft Sonos Real Estate & Facilities (RE&F) zwaar geïnvesteerd in incrementele ruimte en werkstations op wereldwijde schaal.

 

Sonos RE&F heeft een Workplace Concept ontwikkeld dat wordt gekenmerkt door een open en transparante werkomgeving met een verscheidenheid aan faciliteiten om zich te concentreren, samen te werken en sociale contacten aan te gaan. De branding van Sonos is prominent aanwezig in alle kantoren.

Gestandaardiseerd concept

Sonos RE&F was op zoek naar een gestandaardiseerd werkomgevingsconcept dat uiteindelijk zou kunnen worden toegepast op het gehele werkplekportfolio van Sonos.

Sonos RE&F heeft Nassau gevraagd het proces van testen, ontwikkelen en ontwerpen van een gestandaardiseerd, activity based, werkplekconcept te begeleiden en in een eerste versie toe te passen op het Sonos kantoor in Sjanghai (1000 m², 64 medewerkers).

 

Het werkplekconcept moest aansluiten bij de Chinese werkcultuur en voldoen aan voorwaarden zoals: flexibiliteit (in verband met verwachte groei), efficiëntie (minder kosten per werknemer) en effectiviteit (verbeteren van samenwerking, innovatie), branding (identiteit) en gebruikerservaring (look and feel).

Sonos

Sonos is een snelgroeiende fabrikant van draadloze multi-room muzieksystemen. Sonos Inc. werd opgericht in 2002 en is gevestigd in Santa Barbara, Californië, met extra kantoren in Cambridge (Massachusetts), Hilversum (Nederland), München (Duitsland), Londen (VK), Hellerup (Denemarken), Beijing, Shanghai, Shenzhen (China) en Penang (Maleisië), met in totaal een personeelsbestand van ongeveer 1.200 werknemers.

 

Met hun innovatieve aanpak en hoogwaardige draadloze audioproducten heeft Sonos een revolutie teweeggebracht in de muziekindustrie en de manier waarop mensen naar muziek luisteren voor altijd veranderd.

bottom of page